top of page
P1010112_edit_lr.jpg

Alterations & Refurbishment

South Tonbridge

This project involves the reconfiguration of a 1930s semi-detached house to create an improved kitchen-diner space.

A single-storey extension had been added by a previous owner in the 1980s which provided a small dining area and extended the already narrow kitchen, but the spaces remained disconnected, and it left an under-utilised space in the middle of the house, which had become a thoroughfare.

The client had a strong vision for the project and the proposals included the removal of the intermediate wall and installation of a steel frame to open up the rear of the house. The removal of the existing chimney breast maximised the available space in order to accommodate a large dining table as well as a generous kitchen island, with the final finishes selected by the client.

The proposals also include the creation of a larger opening to the rear of the existing extension, with the installation of 'crittall' style glazing, in keeping with the period of the property, along with glazed sliding doors between the dining space and lounge. The existing painted brickwork will also be finished in white render and existing roof modified to provide a sleeker edge. 

Works were completed in Summer 2023.

Rendered image of Lionel Road - Existing layout
Rendered image of  Lionel Road Proposed layout
Rendered image of Lionel Road - Existing Rear View
Rendered image of Lionel Road - Proposed Rear View-Proposed
bottom of page